Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

ΔΕΥΤΕΡΟΣ (Β΄) ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΖΩΔΙΑΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ



ΔΕΥΤΕΡΟΣ (Β΄) ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΖΩΔΙΑΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
(Παραθέτω και πλούσια φωτογραφικά στιγμιότυπα από τον εν λόγω επίμαχο και αντιρρητικό μας διάλογο)

Giotis Thasios: Το γεγονός ότι αγιογραφείται ο Ζωδιακός Κύκλος δεν σημαίνει αναγνώριση και αποδοχή από την Εκκλησία της Αρχαίας Ασστρολογίας. Η Εκκλησία δικαίως απορρίπτει την Αστρολογία. Η Επιστήμη δικαίως απορρίπτει την Αστρολογία. Γιατί; Διότι, τόσον η Εκκλησία όσον και η Αστρονομία έχουν ισχυρά επιχειρήματα για τούτο. Το γεγονός ότι αγιογραφείται ο Διάβολος, ο Ιούδας και οι διώκτες των Χριστιανών, τούτο δεν σημαίνει αποδοχή, πίστη, λατρεία, και σχέση της Εκκλησίας με τα εν λόγω πρόσωπα. Οι αγιογραφίες θέλουν να μας διδάξουν κάτι. Το δίδαγμα αυτό δεν θα το λάβουμε από τους Αστρολόγους, από τους Πυρηνικούς Φυσικούς, από τους Μουσικολόγους, από τους Μαθηματικούς, από τους Αστροφυσικούς ή και Μηχανικούς, αλλά το δίδαγμα των αγιογραφιών θα μας το δώσει η Εκκλησία δια μέσω των φωτισμένων και θεοφόρων Πατέρων. Συνεπώς, δεν είναι η άγνοια το χειρώτερο πράμα, αλλά ο ισχυρισμός και οι πεποίθηση ότι οι Αστρολόγοι τα ξέρουν όλα και υποκρίνονται τους ξερόλες.

AstroForteGiotis μα δεν λέω πουθενά ότι η εκκλησία αποδέχεται την αστρολογία ούτε ότι οι αστρολόγοι τα ξερουν όλα.
Ίσα ίσα που λέω το αντίθετο (αλλά μάλλον επιλεκτικά το αγνοησες).
Εδώ η εκκλησία κάνει «επιστημονικές» δηλώσεις δια στόματος Αρχιεπισκόπου, Μητρ. Μόρφου κ.λπ. και η «επιστήμη» υποστηρίζει σιωπηλά. Γιατί να επιθυμεί κανείς την επικύρωση της αστρολογίας από την εκκλησία. Δεν καταλαβαίνω το επιχείρημα σου...
Πόσταρα κάποιες φωτογραφίες από τοιχογραφίες του Ζωδιακού Δακτυλίου σε διαφορους ναούς και δες πόσα αυθαίρετα συμπεράσματα βγήκαν και πόσες απορριπτικές και υβριστικές απόψεις εκφράστηκαν από στόματα «επιστημόνων».
Αυτό λέει ήδη πολλά για το επίπεδο του σημερινού πολιτισμού μας, αλλά και για την «ανθρωπιά» που εμπνέει η επιστημοσύνη και η θρησκεία σε κάποιους ανθρώπους που βρίσκονται πάντα σε επικριτική και απορριπτική ετοιμότητα.

Giotis Thasios: AstroForte Το γεγονός είναι αυταπόδεικτο. Δεν χρειάζεται να το πείς, αλλά το ενεργείς εμμέσως πλήν σαφώς, ύπουλα και μεθοδικά, με τις εν λόγω αναρτήσεις σου ώστε να πείσεις τους Εσκιμώους και αφελείς Χριστιανούς ότι έχουν ανάγκη από τα παγάκια που τους πλασάρεις. Η Εκκλησία νομίζω έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να προστατεύσει τα μέλη της από τους τσαρλατάνους Αστρολόγους. Θα έπρεπε να θαυμάζεις το γεγονός ότι η Εκκλησία συγκλίνει με την Επιστήμη, και η Επιστήμη συγκλίνει με την Θεολογία της Εκκλησίας. Όχι να το υποτιμάς ειρωνικά. Το γεγονός ότι η ΕΚκλησία χρησιμοποιεί εικόνες από το Αρχαίο κοσμοείδωλο τούτο δεν σημαίνει αποδοχή εκ μέρους της της αρχαίας Αστρολογίας. Εσύ αυτό το μήνυμα προσπαθείς να περάσεις. Αφελείς δεν είμαστε.

AstroForte: Giotis 🙂 όπως νιώθεις αγαπητέ.
Οι άνθρωποι που μας διαβάζουν δεν είναι (πια) ούτε άβουλοι, ούτε αδαείς. Προσωπικά έχω εμπιστοσύνη στην αναλυτική τους σκέψη, τη διαίσθηση και την εξυπνάδα τους και δεν μειώνω ούτε υποτιμώ κανέναν.
Ευτυχώς ζούμε στη σύγχρονη εποχή, όπου υπάρχει ελευθερία σκέψης, έκφρασης, διακίνησης πληροφορίας και μπορεί ο καθένας να ψάξει από μόνος του και να βρει την αλήθεια, μακρυά από εκφοβιστικές πρακτικές του μεσαίωνα.
Ας κρίνει ο καθένας από μόνος του λοιπόν.

Giotis Thasios: Συμφωνούμε εν μέρει. Το λάθος σας ή μάλλον το ψέμα σας, είναι κραυγαλέον όμως. Ποιό είναι αυτό; Υποτιμάτε μεθοδικά και συστηματικά, απο εμπάθεια, την Εκκλησία των Χριστιανών, ενώ την ίδια στιγμή την χρησιμοποείται για δικούς σας σκοπούς. Αυτήν την αντίφαση, δεν χρειάζεται να ψάξεις έξω από εσένα, αλλά 4-5 εκατοστά μέσα σου, για ποιόν λόγο άραγε ρίχνεις χολή και δηλητήριο κατά της Εκκλησίας; Σου χαλάει την αστρολογική σκέψη; Σου χαλάει τον τρόπο ζωής; Σου χαλάει την κοσμοαντίληψη; Ο πατέρας της Αναλυτικής Ψυχολογίας ο Κάρλ Γιούνγκ δεν μεμφόταν ποσώς και δεν υποτιμούσε καθόλου την Εκκλησία και τα θρησκευτικά σύμβολά της. Πως θα μπορούσε άλλωστε, αφού γνώριζε πολύ καλά τα Θελογικά πράγματα.

AstroForteGiotis χολή; εμπάθεια; ψέμα; που τα είδες αυτά;;;
Σε διαβεβαιώ δεν έχω κανενα απολύτως πρόβλημα με τη διδασκαλία του Ιησού, την εκκλησία των πιστών και τη συνολική φιλοσοφία του Χριστοανισμού. Μάλιστα πιστεύω ότι η ψυχολογική αστρολογία που πρεσβεύω, η διδασκαλία του Ιησού, αλλά και πολλών πεφωτισμένων πνευματικών ανθρώπων και φιλοσοφιών, συγκλίνουν.
Αυτά που γραφεις για εμπαθειες και βρισιες απορρέουν δυστυχώς από τη δίκη στάση σου στα πράγματα και οχι τη δίκη μου. Έχεις γράψει πολλές φορες πράγματα για το πρόσωπο μου χωρίς να με γνωρίζεις καν. Αυτό χαρακτηρισμένο εσένα. Οχι εμένα.
Οι κατηγορίες και οι ύβρεις με αυτόν τον τρόπο, εκτός από έλλειψης σεβασμού στο συνομιλητή, αποτελούν και συνηθισμένη πρακτική ανθρώπων που νιώθουν να απειλούνται από την ελευθερία του λόγου και την αντίθετη αποψη.
Προσωπικά δεν έχω βρίσει κανέναν, ούτε την εκκλησία, ούτε εσένα, και δεν πρόκειται να το κάνω.

Giotis Thasios: AstroForte Το αναντίρρητο γεγονός ότι υποτιμάς και ρίχνεις από εμπάθεια χολή και όξος κατά της Εκκλησίας είναι διάσπαρτο μέσα στα πονηροευγενή σχόλιά σου. Στο έχουν επισημάνει και άλλοι εκλεκτοί επώνυμοι σχολασιτές. Αν δεν είχες πρόβλημα με την διδασκαλία του Ιησού, δηλ. με την Θεολογία, και με την Εκκλησία των πιστών θα είσουν προσεκτικότερος/η τί μαλακίες και προσωπικές απόψεις γράφεις και πώς το γράφεις. Πλέον είσαι εκτεθείμένος/η. Δεν χρειάζεται να σε γνωρίζω προσωπικά για να αντιληφθώ το αντιχριστιανικό και αντιεκκλησιαστικό πνεύμα σου. Κατηγορείς τον Μόρφου, κατηγορείς την Εκκλησία, θεοποιείς στην συνειδήση σου την Αστρολογία, η γνώσις φυσιεί αγαπητέ/ή μου. Γράφεις ανυπόστατα και αστήρικτα σε πηγές πράγματα, Παρεμηνεύεις και διαστρέφεις Εικόνες και Σύμβολα της Εκκλησίας από ανοησία.

Christos L. KrasidisGiotis δεν θα ακοκουθήσω τη γλώσσα σου.
Ο καθένας κρίνει και κρίνεται. Θα σε παρακαλέσω να είσαι πιο κόσμιος στο σχολιασμό σου.
Καλή συνέχεια.

Giotis Thasios: Christos L. Krasidis Και εσύ ποιός είσαι; Ο δικηγόρος του Διαβόλου; Διαλέγομαι μαζί σου κύριε; Γιατι επεμβαίνεις σαν μπάμια στο διάλογο; Τι εννοείς με την φράση «πιό κόσμιος»; Σε έχω προσβάλλει κάπου; Εχω προσβαλλει κανέναν πλήν των ανοησιών που διαβάζω; Ενστάσεις και αντιρρήσεις εκφράζω. Αν δεν αντέχετε τον φιλοσοφικό διάλογο να μη τον κάνετε.

AstroForte: Giotis το AstrøForte αποτελεί τη φιλοσοφική προσέγγιση μου (Χριστος Κρασίδης εδώ) στην αστρολογία. Αν έριχνες μια μάτια στο AstroForte.me θα ήξερες και το εκπρόσωπο.
Ναι, έχεις πει ότι λέω ψέματα, ότι είμαι τσαρλατάνος, ότι γράφω μαλακιες. Δεν σου έχω δώσει αυτό το δικαίωμα να βρίζεις έτσι. Επειδή όμως πιστεύω στη αντίληψη όσων μας διαβάζουν έχω αφήσει τα σχόλια σου και δεν τα έχω σβήσει.
Δεν με ενδιαφέρει να συζητήσω άλλο όταν δεν υπάρχει στοιχειώδης σεβασμός από το συνομιλητή μου.
Καλή σου μέρα .

Giotis Thasios: AstroForte Δεν σας έβρισα αγαπητέ κύριε Χρίστο. Δεν σας είπα ψεύτη, αλλά (είπα) ότι λέτε ψέματα. Δεν σας είπα τσαρλατάνο, αλλά (είπα) ότι η Αστρολογία είναι τσαρλατανισμός. Δεν σας είπα μαλάκα, αλλά (είπα) ότι γράψατε σε σημεία μαλακίες. Την εν λόγω φιλοσοφική διάκριση την αντιλαμβάνεστε καθόλου; Που ακριβώς έβρισα το σεβαστό πρόσωπόν σας; Αντιρρήσεις φέρνω στα γραπτά σας. Τα γραπτά σας χαρακτήριζω και «υβρίζω» και δή στα σημεία του και όχι εσάς. Γιατί το πήρατε επί προσωπικού και θίγεστε; Σας χαλάμε το παραμάγαζο και την πελατεία; Με συγχωρείτε πολύ αν σας έκανα να νοιώσετε κάπως αμήχανα και άβολα, αλλά αισθάνθηκα ότι είστε καλός συζητητής και ότι έχετε διευρημένο φιλοσοφικό πνεύμα.... αλλά έκανα προφανώς λάθος.

Giotis Thasios: Με ενδιαφέρει η φιλοσοφική προσέγγιση σας, και θα ήθελα να μου στείλειτε πηγές να την μελετήσω. Δεν με ενδιαφέρουν όμως οι εμπαθείς προσωπικές απόψεις σου κατά της Εκκλησίας και κατά της Επιστήμης. Από μόνος σας βγάλατε τα μάτια σας και υποσκάπτετε την δουλειά σας. Προς το παρόν, κρίνω και φέρνω αντιρρήσεις σε ότι παρατηρώ που δεν μου αρέσει. Μόλις σήμερα γνώρισα την σελίδα σας. Συνεπώς κάντε υπομονή.

Christos L. KrasidisGiotis δεν ανέχομαι την αγένεια και την έλλειψη σεβασμού όμως. Αυτό δεν είναι ζήτημα διευρυμένου ή μη φιλοσοφικού πνεύματος, αλλά τρόπου συμπεριφοράς και παιδείας.
Ξαναδιαβάστε ένα ένα όσα εχετε γράψει και θα δείτε τι έχετε γράψει και με ποιο τρόπο.
Σε αντίθεση με σας, δεν έχω πει τίποτε προσωπικό προς το πρόσωπο σας. Ανταλλάζω απόψεις στο πλαίσιο διαλόγου. Δεν είναι προσωπικό για μενα το ζήτημα. Για σας φαίνεται να είναι.
Δεν με ενδιαφέρει να ανταλλάζω απόψεις με ανθρώπους που δε δείχνουν στοιχειώδη σεβασμό στο συνομιλητή τους.
Καλή συνέχεια.

Giotis Thasios: Christos L. Krasidis Έχετε δίκιο αγαπητέ κύριε Χρίστο. Σεβασμός πρός τον συνομιλητή και την νοημοσύνη του και τα πιστεύω του. Εσείς όμως διαπράξατε μίαν ασέβεια. 

Ενώ δεν σέβεστε την Εκκλησία των Χριστιανών αναγνωστών σας, μάλιστα σε κάθε σχόλιό σας την κατακρίνετε και την υποτιμάτε, ενώ την ίδια στιγμή χρησιμοποιείτε τις εικόνες και τοιχογραφίες της. Δεν σέβεστε την Επιστήμη, την οποία σε κάθε σας σχόλιο την απαξιώνετε και υποτιμάτε. 

Αλλά κατά τα άλλα απαιτείται και τον σεβασμό. Ο σεβασμός κύριε Χρίστο μου, εμπνέεται δεν απαιτείται. 

Συνεπώς, μάθετε να προβληματίζετε τω όντι φιλοσοφικά τις αντιρρήσεις των άλλων, αν σας ενδιαφέρει η αυτοπραγμάτωση του εαυτού σας. Μάθετε να σέβεστε την Εκκλησία (ακόμη και αν διαφωνείτε με τους εκπροσώπους της ή με απόψεις και διδασκαλίες της), για να μάθετε να σέβεστε τους Χριστιανούς αναγνώστες σας.

Μάθετε εν τέλει, να σέβεστε την Επιστήμη και τους επιστήμονες. Διότι η εμπάθεια σας είναι απύθμενη. Αφου η Εκκλησία και η Επιστήμη είναι προβληματικές και μεσαιωνικές, εν τέλει ποιόν να σεβόμεθα; 

ΜΟΝΟ η άποψη σας πρέπει να γίνει σεβαστή, γιατί; Διότι είναι απλανής και αλάθητη;

(ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙ ΠΛΑΤΩΝΙΚΗΣ ΔΑΙΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΜΕΡΟΣ Β΄)

  ΠΕΡΙ ΠΛΑΤΩΝΙΚΗΣ ΔΑΙΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣ Β΄ ΜΕΡΟΣ Γράφει ο κ. Γιώτης Θάσιος Η επόμενη κατά γράμμα απομαγνητοφώνιση από 2ο βίντεο τηλεδιάσκεψης 16 Οκτ...