Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

ΠΡΩΤΟΣ (Α΄) ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΖΩΔΙΑΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ




ΠΡΩΤΟΣ (Α΄) ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΖΩΔΙΑΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
(Παραθέτω και φωτογραφικά τον διάλογο)

Γιάννης ΑλεξάνδρουΥπο αστέρος εδιδάσκοντο. Μελετουσαν τις γραφές (Παλαια Διαθηκη) οι οποιες μιλούσαν για την εμφάνιση αστέρα, πουθενά όμως περί αστρολογίας. Όχι υπο αστρολογίας.
Οι αστερισμοί είναι που παρουσιάζονται στο δισκο γύρω απο τον Παντοκράτορα.

AstroForteΓιάννης 😂 επιλεκτική μνήμη βλέπω. Οι τρεις «μάγοι» προέβλεψαν τη γέννηση του βασιλέως και βρήκαν τη φάτνη ακολουθώντας ... το αστέρι στον ουρανό 😉 Κατά τ άλλα οι γραφές αποκηρύσσουν τους μάγους και την αστρολογία αλλά έχουν τον Ζωδιακό Δακτύλιο σε εκκλησίες. Πολύ ενδιαφέρουσα αντίθεση θα έλεγα. Γιατί λες να συμβαίνει;

Giotis Thasios: AstroForte Ποιά φάτνη βρήκαν οι Μάγοι; Που ακριβώς είδατε μέσα στα κείμενα ότι οι Μάγοι πήγαν στην φάτνη κατά την γεννέθλιο ημέρα του Χριστού; Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας λένε. Τί ήταν το αστέρι στον ουρανό; Σύγχρονοι Αστροφυσικοί ισχυρίζονται και παραδέχονται ότι ΔΕΝ ήταν άστρο και ότι ήτο μεταφυσικό θεολογικό φαινόμενο. 

Δεν προέβλεψαν οι Μάγοι την γέννηση του Θεανθρώπου, αλλά οι Προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης. Οι Μάγοι γνώριζαν τις προφητείες των Προφητών και μελετούσαν καλοπροαίρετα την Αστρολογία της εποχής τους. Οι Γραφές δικαίως αποκηρύσουν τους «μάγους» και την «αστρολογία» και όχι τους Μάγους της Καινής Διαθήκης, και όχι την Αστρονομία, που οι πρώτοι πίστεψαν και προσκύνησαν τον Θεάνθρωπο Χριστό, διότι η Εκκλησία και οι Γραφές γνωρίζουν από ποιό πνεύμα εμπνέονται οι μάγοι και οι αστρολόγοι. 

Ο Ζωδιακός Κύκλος και οι Αστερισμοί δεν είναι αμπελοχώραφο της Αστρολογίας. Τόσον η Εκκλησία όσον και η Επιστήμη της Αστροφυσικής και Αστρονομίας, συμφωνούν και συγκλίνουν σε κάτι ενδιαφέρον, ότι αμφότεροι καταδικάζουν, ως κομπογιαννιτισμό την Αστρολογία και την Μαγεία, αυτό θα έπρεπε να σε προβληματίζει σοβαρά.

Giotis Thasios: Το γεγονός ότι αγιογραφείται ο Ζωδιακός Κύκλος δεν σημαίνει αναγνώριση και αποδοχή από την Εκκλησία της Αρχαίας Ασστρολογίας. Η Εκκλησία δικαίως απορρίπτει την Αστρολογία. Η Επιστήμη δικαίως απορρίπτει την Αστρολογία. Γιατί

Διότι, τόσον η Εκκλησία όσον και η Αστρονομία έχουν ισχυρά επιχειρήματα για τούτο. Το γεγονός ότι αγιογραφείται ο Διάβολος, ο Ιούδας και οι διώκτες των Χριστιανών, τούτο δεν σημαίνει αποδοχή, πίστη, λατρεία, και σχέση της Εκκλησίας με τα εν λόγω πρόσωπα. 

Οι αγιογραφίες θέλουν να μας διδάξουν κάτι. Το δίδαγμα αυτό δεν θα το λάβουμε από τους Αστρολόγους, από τους Πυρηνικούς Φυσικούς, από τους Μουσικολόγους, από τους Μαθηματικούς, από τους Αστροφυσικούς ή και Μηχανικούς, αλλά το δίδαγμα των αγιογραφιών θα μας το δώσει η Εκκλησία δια μέσω των φωτισμένων και θεοφόρων Πατέρων. 

Συνεπώς, δεν είναι η άγνοια το χειρώτερο πράμα, αλλά ο ισχυρισμός και οι πεποίθηση ότι οι Αστρολόγοι τα ξέρουν όλα και υποκρίνονται τους ξερόλες.




(ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙ ΠΛΑΤΩΝΙΚΗΣ ΔΑΙΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΜΕΡΟΣ Β΄)

  ΠΕΡΙ ΠΛΑΤΩΝΙΚΗΣ ΔΑΙΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣ Β΄ ΜΕΡΟΣ Γράφει ο κ. Γιώτης Θάσιος Η επόμενη κατά γράμμα απομαγνητοφώνιση από 2ο βίντεο τηλεδιάσκεψης 16 Οκτ...