Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

ΟΙ ΑΝΟΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΟΥΣΙΕΣ ΚΟΚΟΡΟΜΑΧΙΕΣ ΤΟΥ ΤΗΛΑΣΤΕΡΑ Νο2 «ΘΕΟΛΟΓΟΥ» κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

ΠΗΓΗ

ΟΙ ΑΝΟΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΟΥΣΙΕΣ ΚΟΚΟΡΟΜΑΧΙΕΣ ΤΟΥ ΤΗΛΑΣΤΕΡΑ Νο2 «ΘΕΟΛΟΓΟΥ» κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Του Γιώτη Θάσιου

Δεν πρόκειται να πλατιάσω καθόλου, απλά επιθυμώ να ενημερώσω και να πληροφορήσω τους καλοπροαίρετους αναγνώστες μου. Τίποτε άλλο! Αναλυτική πληροφόρηση, για το «τί έγινε» θα λάβετε απο τα φωτογραφημένα ντοκουμέντα που παραθέτω στην αγάπη σας. Κριτική σκέψη έχετε, συνεπώς προβληματιστείτε μοναχοί σας για το «τί παίζει».

Ο θεολόγος κ. Θεόδωρος Κυριακού είναι διάσημος εν Κύπρω τηλε-θεολόγος, το «άλτερ έγκο» του δικαίως αφορισμένου -υπό της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου- τηλεθεολόγου κ. Ανδρεά Πιτσιλλίδη. Το δυστύχημα είναι ότι και ο κ. Θεόδωρος Κυριακού θα έπρεπε να αφορισθεί, διότι διακηρύττει σωρηδόν μή ορθόδοξες πλάνες.

«Δείξε μου τον φίλο σου τζαί να σου πώ ποιός είσαι», μας διδάσκει μια θυμόσοφη κυπριακή παροιμία.

Αμφότεροι, οι νεωτεριστές και κακόδοξοι θεολόγοι-τηλαστέρες της νήσου των αχρείων, με υπέρμετρη δόση αλαζωνίας και θρασυτάτης υπεροψίας, μέ ζήλον άνευ επίγνωσις, δηλητηριάζουν επί 20 και βάλε συναπτά έτη το τηλεοπτικό κοινό, δηλ. εμπαίζουν τους Χριστιανούς της Κύπρου, με αμπελοφιλοσοφίες και προτεσταντιλίκκια εκ Δύσεως.

Το επισημαίνουμε διαχρονικά με όλα τα μέσα, το κριτικάρουμε, το καταγγέλνουμε, παρ΄ όλα αυτά τα εν Κύπρω Μ.Μ.Ε. επιλέγουν σκόπιμα (;!) τους συγκεκριμένους, επειδή αποδωμούν σοφιστικώ τω τρόπω την ορθόδοξη Πατερική Θεολογία και την Χριστιανική Πίστη των προγόνων μας.

Βέβαια το θράσος του κ. Θεόδωρου την σήμερον ήτο υπερβολικό, διότι μπήκε στο προφίλ μας, κάτω απο την ανάρτηση τινός συγκεκριμένου ενδιαφέροντος κριτικού άρθρου, περί του Έρωτος, και μηδένισε, αφόρισε και λοιδώρησε αναίτια τον εκλεκτό αρθρογράφο και συνάδελφό του Θεολόγο/Θρησκειολόγο κ. Παναγιώτη Νούνη, χωρίς να μας παραθέσει ούτε κάν ένα θεο-λογικό επιχείρημα. Αυτό είναι δείγμα εμπαθείας εικάζω.

Και μόλις αποφασίσαμε να υποστηρίξουμε τόσο τον Θεολόγο κ. Παν. Νούνη όσο και το κείμενό του το οποίον αναδημοσιεύσαμε, ο άνθρωπος του Θεού και ο τηλαστέρας κ. Θ. Κυριακού άρχισε να μας υβρίζει αδιακρίτως.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΡΙΣΕΩΣ: Ποιό απ΄ όλα ενόχλησε κατά βάθος τον εν λόγω τηλαστέρα; Τι ακριβώς ενόχλησε τον Θ. Κυριακού; Το εν λόγω κριτικό και αντιρρητικό κείμενο υπέρ του Θεανθρώπινου Έρωτα; Τον ενόχλησε που το υπογράφει ένας συνάδελφός του; Ποιό είναι, άραγε, το βαθύτερο κίνητρο της εν λόγω παράξενης συμπεριφοράς του τηλαστέρα; Το εν λόγω κείμενο με τα συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία γιατί να ενοχλεί τόσο εκκλησιαστικούς άντρες; Αυτό είναι το ήθος του θεολόγου κ. Θ. Κυριακού; Αυτό είναι το επίπεδο μόρφωσής του; Αυτός είναι ο χαρακτήρας του ανθρώπου;

Εξ αιτίας αυτής της κοκορομαχίας, προτίθεμαι να ξαναμελετήσω προσεκτικά σημείο προς σημείο ξανά το κείμενο του κ. Παναγιώτη Νούνη, και τον ευχαριστώ θερμά που συνέγραψε τέτοιο ρωμαλέο ερωτικό και κριτικό κείμενο εναντίον του εκκλησιαστικού και τηλεοπτικού κατεστημένου.

Γιώτης Θάσιος
Email: yiotisthasios@gmail.com





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙ ΠΛΑΤΩΝΙΚΗΣ ΔΑΙΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΜΕΡΟΣ Β΄)

  ΠΕΡΙ ΠΛΑΤΩΝΙΚΗΣ ΔΑΙΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣ Β΄ ΜΕΡΟΣ Γράφει ο κ. Γιώτης Θάσιος Η επόμενη κατά γράμμα απομαγνητοφώνιση από 2ο βίντεο τηλεδιάσκεψης 16 Οκτ...