Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΙΚΟΛΑ ΤΕΣΛΑ


ΠΗΓΗ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΙΚΟΛΑ ΤΕΣΛΑ

Γράφει ο Γιώτης Θάσιος

Eυχαριστώ θερμά τον αγαπητό φίλο κύριον Χαράλαμπο Χατζηγεωργίου απο το χωριό Εργάτες της Λευκωσίας που με συνόδευσε στην καταπληκτική Έκθεση και παρουσίαση του κορυφαίου Σέρβου επιστήμονα Νίκολα Τέσλα του λεγομένου και «Προφήτη του Ηλεκτρισμού» ή «Ανθρώπου που εφηύρε το Μέλλον».

Η ξενάγηση μας έγινε παράλληλα με μαθητές σχολείου. Οι άνθρωποι που μας ξενάγησαν ήταν αρκετά καλοί και χρήσιμοι για το έργο τους. Μας πληροφόρησαν περί της ζωής και του πολυσήμαντου επιστημονικού έργου του εν λόγω κορυφαίου επιστήμονα του αιώνα μας.

Η εν λόγω Έκθεση Τέσλα στη Λευκωσία είναι πιστή αντιγραφή απο το Μουσείον Τέσλα του Βελιγραδίου της Σερβίας.

Κατά την προσωπικήν γνώμη μας βάσει προσωπικών μελετών μας, ο Τέσλα είναι και πρέπει να θεωρηθεί ως ανώτερος επιστήμονας του Αλβέρτου Αϊνστάιν, και όμως όλοι μας γνωρίζουμε (εξ αιτίας της κυρίαρχης αμερικανικής προπαγάνδας) μόνον τον δεύτερο ως τον πλέον κορυφαίο επιστήμονα.

Ο ίδιος ο Αϊνστάιν αναγνώριζε την αξία του, τον συγχάρηκε γραπτώς και εγκωμίαζε χωρίς συμπλέγματα τον Τέσλα.

Ο Τέσλα πέθανε με μυστηριώδη τρόπο, ενώ πρώτα είχε ένα περίεργο ατύχημα στο δρόμο, λίγες ημέρες μετά αφού επέζησε του ατυχήματος αρνήθηκε να συμμετάσχει -σε συνεργασία με τον Αϊνστάιν- στο λεγόμενο Πείραμα της Φιλαδέλφειας...!

Αυτό δεν λέχθηκε καθόλου στα ιστορικά κομβικά σημεία περί του θανάτου του Τέσλα. Ο Τέσλα προγνώριζε με κάθε ακρίβεια την ημέρα θανάτου του και πρόβλεψε με ακρίβεια το μέλλον σε διάφορα ιστορικά γεγονότα.

Να σημειώσω όμως δύο με τρείς παρατηρήσεις:

1. Θά έπρεπε να διατείθεται τουλάχιστον δωρεάν αναμνηστικό μικρό βιβλιαράκι με τα σημαντικότερα χωροχρονικά και ιστορικά στοιχεία του βίου και της πολιτείας, των εφευρέσεων και ανακαλύψεων του Νίκολα Τέσλα.
Και ο λόγος είναι διότι το κυρίαρχο κατεστημένο και λειψό εκπαιδευτικό σύστημα της Κύπρου δεν κάνει καμμία αναφορά στην μεγίστη συνεισφορά του Τέσλα στην ανθρωπότητα.

2. Ο ήχος της ολιγόλεπτης οπτικοακουστικής (μέσω βιντέου) παρουσίασης της ζωής του θα έπρεπε να ήταν πιό δυνατός και παρά πάνω λεπτά.

3. Μία σοβαρή έλλειψη: Θα έπρεπε να διατεθούν πρός πώληση (τόσον στα Ελληνικά όσο και στα Αγγλικά) προσωπικά βιβλία και συγγράμματα του Τέσλα ή ακόμη δευτερεύουσα βιβλιογραφία περί αυτού του ανδρός.

Αύριο η έκθεση Τέσλα θα είναι ανοικτή για το ευρύ κοινό χωρίς εισητήριο και χωρίς ειδική ξενάγηση.

Γιώτης Θάσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙ ΠΛΑΤΩΝΙΚΗΣ ΔΑΙΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΜΕΡΟΣ Β΄)

  ΠΕΡΙ ΠΛΑΤΩΝΙΚΗΣ ΔΑΙΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣ Β΄ ΜΕΡΟΣ Γράφει ο κ. Γιώτης Θάσιος Η επόμενη κατά γράμμα απομαγνητοφώνιση από 2ο βίντεο τηλεδιάσκεψης 16 Οκτ...