Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΑΦΙΛΑΔΕΛΦΟΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ


ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΑΦΙΛΑΔΕΛΦΟΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ

Γράφει ο Γιώτης Θάσιος

Αντιγράφω και φωτογραφίζω το επόμενο επίσημο ανακοινωθέν έμμεση αντιρρητική μομφή κατά του μητροπολίτη Μόρφου:


Γραφείο Ιεράς Μητροπόλεως Κυρηνείας στη Λευκωσία:
30 Ιουλίου στις 6:14 μ.μ. 
·
Εκφράζοντας τη θέση της Ιεράς Μητροπόλεως Κυρηνείας και τη δική μου προσωπικώς, πιστεύουμε ότι ο κληρικός δεν πρέπει να ανακατεύεται μέσα στις κρεβατοκάμαρες των ζευγαριών. Επίσης από την εμπειρία μας μέσα από τη μελέτη των έργων αγίων ανθρώπων της Εκκλησίας ή και σε προσωπική επικοινωνία μαζί τους, δεν έχουμε διαβάσει και δεν έχουμε ακούσει οι άγιοί μας να αναφέρονται σε τέτοιου είδους θέματα με τόση λεπτομέρεια.

+Ο Κυρηνείας Χρυσόστομος

Giotis Thasios: Δεν μας απασχολεί η όποια θέση της ιεράς μητροπόλεως Κυρηνείας αλλά ούτε και μας νοιάζει η προσωπική θέση του μητροπολίτη Κυρηνείας για τα ποιμαντικά ζητήματα που έθιξε, δικαίως, ο μητροπολίτης Μόρφου.

Η εν λόγω στάση και ενέργεια του Κυρηνείας είναι ανάδελφη, αφιλάδελφη, δόλια, κακεντρεχής, φαρισαϊκή, αδιάκριτη, γέμει πανουργίας και κακοδοξίας, διότι, η εν λόγω άστοχη παρέμβαση του φαίνεται μάλλον να εκπορεύεται μεθοδευμένα και από άλλους κύκλους είτε από τον Ταμασού είτε και από τον Λεμεσού.

Είτε και από τους δύο!...

Το εν λόγω τραγελαφικό και παράξενο ποιηματάκι περί «κρεβατοκάμαρες των ζευγαριών» είναι γνωστή ανοησία εκ του Λεμεσού μετά των συν αυτώ φερεφώνων του.

Ο μητροπολίτης Μόρφου δεν είναι η κυρά κατίνα του Μετοχιού του Κύκκου ώστε να τον απασχολούν, αδιακρίτως, τα κρεβάτια των ζευγαριών, αλλά είναι ομότιμος και ισότιμος συν-επίσκοπος του Κυρηνείας Χ. Κυκκώτη, ο οποίος δεύτερος τον αδικεί (διότι δεν κρίνει την δικαίαν κρίση) επειδή είναι είτε βαλτός είτε βλήτο.

Τρίτη σοβαρή εξήγησις δεν υπάρχει για την άτοπη και ανόητη ενέργεια του Κυρηνείας. Σιγά μη σκίσετε κανένα καλτσόν σεβασμιώτατε από τις μελέτες σας στους αγίους Πατέρες.

Τους αγίους που τους βρήκατε; Στο Σαμπεζύ άγιε Κυρηνείας; Στον Κύκκο; Στο Κολυμπάρι; Ή στο ΠΣΕ;

ο Γιώτης Θάσιος






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙ ΠΛΑΤΩΝΙΚΗΣ ΔΑΙΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΜΕΡΟΣ Β΄)

  ΠΕΡΙ ΠΛΑΤΩΝΙΚΗΣ ΔΑΙΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣ Β΄ ΜΕΡΟΣ Γράφει ο κ. Γιώτης Θάσιος Η επόμενη κατά γράμμα απομαγνητοφώνιση από 2ο βίντεο τηλεδιάσκεψης 16 Οκτ...